7+1 střih pro začínající švadlenky

Začala jste se šitím, polštářky už jste ušila pro celou širou rodinu a chcete se posunout dál a ušít si něco na sebe?

Vybrala jsem pro vás 7 (+1) střihů pro začínající a mírně pokročilé švadlenky, na kterých si můžete vyzkoušet ušít svůj nový, milovaný kousek šatníku. 



CUFF DRESS 
Cuff Dress

Jednoduché midi šaty od švédské značky The Assembly Line. 


Šaty s áčkovou linií s gumou v pase a v zakončení rukávů. Kulatý výstřih, vzadu zapínání na jeden knoflíček. A také kapsy. Skvělé a pohodlné na každodenní nošení po celý rok. Skvělé jsou ze lnu či popelínu.


Naučíte se šít kapsy ve švu a také všít gumu.

KOUPIT STŘIH || KOUPIT ŠICÍ SADU:

Papírový střih Cuff Dress || Šicí sada Cuff Dress




I AM CASSIOPÉE
I AM Cassiopée

Oblíbená francouzská značka I AM Patterns a její střih na šaty. Délku mají ke kolenům, raglánový dlouhý rukáv a řasení v pase. Hezky se budou šít z bavlněného plátna, ale i viskózy či lnu. Začátečník si s nimi hravě poradí, žádné komplikované záludnosti vás při šití nepřekvapí.

KOUPIT STŘIH:

Papírový střih I AM Cassiopée



TESSUTI APRON
Tessuti Apron

Apron neboli zástěra. Variace na šaty od australské značky Tessuti Fabrics, skvělá na vrstvení přes kalhoty a tričko. Vzadu křížení na zádech, vpředu velká kapsa na všechny nezbytnosti


KOUPIT STŘIH:

Papírový střih Tessuti Apron



EVA DRESS
Eva Dress

Další ze střihů na šaty od australské značky Tessuti Fabrics. Volnější střih, maxi délka a dvě varianty rukávů, resp. jednou s, podruhé bez. Na letní dovolenou jako když najdete!


KOUPIT STŘIH:

Papírový střih Eva Dress


CIELO TOP & DRESS
Cielo Dress & Top

Z druhého konce světa než předchozí střih pochází tento krásný kousek. Jednoduchý top nebo také šaty od americké značky Closet Core Patterns je skvělým startovním kouskem pro vámi ušitý šatník. Kdo chce, vyzkouší si kapsy ve švu, kdo si ještě netroufá, kapsy si nechá na další verzi. Protože variant tento střih nabízí celkem 4 - 2x top, 2x šaty, krátký rukáv či nabíraný rukáv.

KOUPIT ŠICÍ SADU || KOUPIT STŘIH:

Šicí sada Cielo Top & Dress || Papírový střih Cielo Top & Dress



I AM GAÏA

I AM Gaia

Jednoduchý, elegantní top od I AM Patterns. Výstřih do V, ramínka stažená proužkem látky tvoří krásný detail. Na jaro se sakem, na léto bez. K džínám i sukni skvělý kousek, který se zařadí mezi favority vašeho šatníku.

KOUPIT STŘIH:

Papírový střih I AM Gaïa



ZERO WASTE CROPPED SHIRT
ZW Cropped Shirt

Udržitelnost a zero waste jsou vaše téma a řídíte se jím i při oblékání? Tak vyzkoušejte tento typ šicích střihů, resp. metodu “Zero Waste Pattern Cutting”. Nejde o klasický střih jako u ostatních zmíněných, ale spíše o střihový plán, díky kterému látku využijete v celé své šíři a délce beze zbytku.

Košile o zkrácené délce, knoflíková léga a dvě varianty rukávů. Pro mírně pokročilou švadlenku skvělý střih. Instrukce jsou dostatečně detailní, a tak není třeba se bát.


KOUPIT STŘIH:

PDF střih ZW Cropped Shirt



Posledním tipem na střih pro začátečníky je střih, u kterého narozdíl od všech předchozích sáhnete po jiném typu látky - po pletenině, konkrétně teplákovině.


I AM APOLLON

I AM Apollon

Milujete mikiny? Apollon francouzské značky I AM Patterns je klasika všech klasik, která se hodí pro úplné začátečníky. Střih má dvě varianty - mikinu a mikinošaty. Podle zvolené látky z této klasiky ušijete svůj originální kousek, který vynosíte celoročně.



KOUPIT ŠICÍ SADU || KOUPIT STŘIH:

Šicí sada I AM Apollon || Papírový střih I AM Apollon



Šicích střihů pro začátečníky najdete na Sókitu ale ještě mnohem víc. Stačí si vybrat kategorii šicích střihů a zapnout filtr "začínající švadlenka" či "mírně pokročilá švadlenka". A pokud byste si i tak nebyla jistá, klidně mi napište a probereme to společně.


A.

šicístřihy střihy začátečník začínající švadlenka

← Starší příspěvky Novější příspěvky →



Přidat komentář