Inspirace na podzimní a zimní šití

Podzim oficiálně začal, a tak je nejvyšší čas se rozhoupat a rozhodnout se, co si na toto roční období ušijete. A pokud už plán máte, mrkněte i tak, jaké tipy na šicí střihy jsem pro vás připravila. Třeba vás článek inspiruje k ušití ještě něčeho dalšího 🙂


Podzimně-zimní šití

Když se řekne podzimní/zimní šití, člověku se vybaví hlavně kabáty, bundy, mikiny a další hřejivé svrchní oděvy. A ano, i v tomto článku jich několik najdete. Pojďte se ale nejprve podívat, jaké šaty a sukně si můžete ušít a vynosit je právě teď a v následujících měsících.


Šaty a sukně

V-Neck Dress od The Assembly Line

Tento šicí střih patří k bestsellerům a já se tomu vůbec nedivím. Střih na šaty, které vynosíte celoročně. S rukávy v lehčím provedení, bez rukávů skvělé na vrstevní. Aspoň tak to vidím já. Se střihem si poradí i začátečníci. Kromě látky, nitě a nažehlovací výztuhy nepotřebujete nic dalšího. Žádné zipy, knoflíkové dírky. Nic takového. Jednoduchý střih, který si vezmete do práce nebo klidně do divadla.

Střih najdete zde.


Cap Sleeve Dress od The Assembly Line

Kdo má rád hluboké kapsy, měl by zpozornět. Tento střih má totiž skvěle řešené přední kapsy, krátké rukávy, a délku ke kolenům. Opět jednoduchý a zábavný střih.

Střih najdete zde.

Eva Dress od Tessuti Fabrics

Jeden z nejoblíbenějších střihů australské značky Tessuti Fabrics. Jednoduchý střih, vhodný i pro začátečníky. Jsou skvělé na vrstvení, a tak je vynosíte klidně i na podzim.

Střih najdete zde.


Hinterland Dress od Sew Liberated

Tyhle šaty jsou dlouhodobě oblíbeným šicím střihem napříč celou šicí komunitou. Jednoduché šaty s knoflíkovou légou na živůtku nebo po celé délce. S pořádně teplým kardiganem se budou nosit jedna radost.

Střih najdete zde.

Hoodie Dress od The Assembly Line

Pohodlí a minimalismus. Aneb o to na podzim a v zimě běží. Tento střih má kapucu, hluboké kapsy, délku pod kolena se stahováním. Prostě taková obří mikina. Ušijte si je z teplákoviny nebo třeba flanelu a váš zimní outfit je jasný.

Střih najdete zde.

Three Pleat Skirt od The Assembly Line

Jednoduchá sukně se sklady a zapínáním na zip se bude báječně hodit i silnějším punčochám, a nemusíte se tak obávat, že ji vynosíte jen v teplém počasí. 

Střih najdete zde.

Bundy, kabáty & mikiny

I AM Merlin od I AM Patterns

Střih kabát se zapínáním na jeden knoflík je skvělý kousek na mrazivé zimní dny. Díky oversized střihu se vám pod něj vejde i teplý svetr, ruce dáte do kapes a zimy se nemusíte bát.

Střih I AM Merlin

Střih najdete zde.


Lab Coat od The Assembly Line

Plášť inspirovaný pracovním oděvem. Podle zvolené látky si navíc můžete ušít buď lehoučký plášť, skoro bych řekla košilové šaty nebo skvělý přechodový kabátek s pořádnými kapsami.

Střih najdete zde.


ZW Coat od Birgitty Helmersson

Zero waste střih na oversized kabát. Skandinávský minimalismus a k tomu tzv.zero waste cutting method. Tedy způsob polohování střihu na látku tak, že ji spotřebujete v celé své délce i šířce.

Střih najdete zde.


Hoodie Parka od The Assembly Line

Dlouhá parka s kapucou a kapsami je skvělým kouskem vašeho šatníku do nevlídného počasí. Podle zvoleného materiálu v ní strávíte klidně i celou zimu. 

Střih najdete zde.

Wrap Jacket od The Assembly Line

Zavinovací střihy já osobně miluju, můžu si je totiž upravit podle aktuální potřeby. A tenhle kabátek je prostě skvělý. Ušijte si ho z gabardénu a máte krásný podzimní kousek. Ušijte si ho z vlněné látky a v zimě vás báječně zahřeje.

Střih najdete zde.

 

Tokyo Jacket od Tessuti Fabrics

Další z oblíbených přechodových kabátků, který nejvíc vynosíte ve dnech, kdy je sice chladněji, ale sluneční paprsky to nevzdávají. 

Střih najdete zde.


I AM Zebre

Střih na mikinu s dávkou francouzské elegance. Na Zebre se mi nejvíc líbí zakončení rukávů - náplety s nabíráním. Dodá to objem a zároveň pozdvihne obyčejnou mikinu na elegantní kousek. 

 

Střih najdete zde.

I AM Artemis

Další ze střihů francouzské značky I AM Patterns. Kabátek bez zapínání. Skvělý na přechodové období i na zimu. Výběr vhodných látek je široký - od pracího kordu, gabardénu až po vlnu či buklé.

Střih najdete zde.


Sirkka Hooded Jacket od Named Clothing

Tahle bundička mi učarovala. Miluju minimalistické střihy, které ale zároveň nepostrádají milé, vtipné detaily. A to tahle bunda splňuje na 100 %. Sportovně elegantní kousek na podzimní procházky v přírodě i ve městě. Už se v ní vidíte?

Střih najdete zde.


Kalhoty & overaly


Almost Long Trousers od The Assembly Line

Dokud počasí dovolí holé kotníky, budou skvělé k teniskám. Jakmile teploty poklesnou, vynosíte je pohodlně i s kotníkovými botami. Jednoduchý střih, v pase na gumu a samozřejmostí jsou kapsy.

Střih najdete zde.


Aina Trousers & Culottes od Named Clothing

Kalhoty mírně zúžené s délkou ke kotníkům. Anebo také kulotky. Obojí skvěle vynosíte na podzim. Zapínání mají na zip a kapsy nechybí ani vpředu anii vzadu. Mají vysoký sed, aby vám netáhlo na záda a vzadu jsou navíc na gumu pro větší pohodlí. Po stranách nechybí krásný detail dekorativního umístění knoflíků.

Střih najdete zde.

High Waisted Trousers od The Assembly Line

Dlouhé kalhoty s vysokým pasem a širšími nohavicemi. Skvělý elegantní kousek do práce nebo třeba do divadla. A kapsy samozřejmě také nechybí.

Střih najdete zde.

 

Mitchell Trousers od Closet Core Patterns

Kalhoty s vysokým pasem ve dvou variantách délky a s hlubokými sklady, které vytváří zajímavé řešení kapes. Střih je vhodný pro středně pokročilé švadlenky, které se chtějí pustit do šití kalhot.

Střih najdete zde.

Topy & košile

Kalhoty bychom měli, ale co k nim jako vršek? 


PDF střih All Around Crew od Matchy Matchy Sewing Club

Triko nebo lehká mikina s dlouhými rukávy, které můžete ohrnout. Zkrátka kousek, který je ideální právě na podzimní vrstvení. Konstruovaný pro úplety, vhodný pro začátečníky. 

Střih najdete zde.

 


Cap Sleeve Shirt od The Assembly Line

Nadčasový a univerzální kousek šatníku. Skvěle ho sladíte s Almost Long Trousers i High Waisted Trousers od The Assembly Line. Dobře si bude rozumět i s Elastic Waist Maxi Skirt.

Střih najdete zde.


Cuff Top od The Assembly Line

Celoroční kousek vašeho šatníku. Jednoduchý střih pro začátečníky, zakončení rukávů na širokou gumu, lodičkový výstřih. Skvěle se kombinuje třeba s Three Pleat Skirt i Almost Long Trousers.

Střih najdete zde.


Cielo Top (and Dress) od Closet Core Patterns

Jsem velký fanoušek střihů, z kterých si můžete ušít hned několik kousků. A Cielo to přesně splňuje. Top a šaty a hned v několika variantách. Nabírané rukávy, jednoduché rukávy…Jak vám nejvíc vyhovuje. 

Střih najdete zde.


Sagebrush Top od Friday Pattern Company

Hledáte halenku či top, který se hodí pod blazer nebo cardigan? Tak to je on, ten pravý šicí střih. Krásný detail řasení vpředu, nabírané rukávy a zavazování vzadu u krku. A poradí si s ním i začínající švadlenka. 

Střih najdete zde.


Střihů, které se hodí na podzimní a zimní období je spoustu. Ale to by tento článek byl téměř nekonečný. Podívejte se tedy na celou nabídku šicích střihů a šicích sad, které vám padnou do oka. Nebojte se kombinovat a vrstvit. Díky tomu tak budete mít v šatníku kousky, které vynosíte celoročně. 

šicístřihy střihy

← Starší příspěvky Novější příspěvky →



Přidat komentář