Proč jsem vymyslela šicí sady a proč si jí chcete koupit (a ne jednu)

Co je tak skvělého na té šicí sadě jménem Sókitka? Já bych řekla, že všechno! Ale abych nebyla tak stručná, sepsala jsem vám to do jednotlivých bodů. Poznáváte se v některém z nich? Výborně, Sókitka je to pravé pro vás.


  1. Šetří čas. A toho nemáte nazbyt. Ať už váš denní program vyplňuje práce, děti, partner nebo kombinace všeho a dalších věcí, asi se shodneme, že času na koníčky většinou už tolik nezbývá. A tak místo obíhání obchodu (jak online, tak postaru  offline) a hledání látky, zipu, knoflíků, výztuhy, gumy stačí otevřít tu krásnou krabici jménem Sókitka a užít si ten čas, který jste si na šití leckdy tvrdě vybojovala. 

  2. V šití si pořád připadáte jako začátečník a v látkách se zatím tolik nevyznáte. Ano, sama si vzpomínám na ten den, kdy jsem si šla koupit do obchodu látky pro svůj první šicí kurz a vůbec jsem netušila, co si mám vlastně koupit. Ano, koupila jsem úplný nesmysl. Tak toho vás ušetřím a udělám předvýběr za vás. Místo tisíců různých látek vybíráte z pár, za to však kvalitních, udržitelných nebo deadstock látek, které mi všechny prošly rukama a k danému střihu jsou vhodné.

  3. Nechcete trávit hodiny lepením .pdf střihu. Ano, pro někoho je tisk, stříhání a následné lepení 50, 60 nebo více stránek A4 dohromady relax a proč ne. Ale vsadila bych se, že pro většinu z vás je to jedna z těch méně oblíbených činností a spíš taková znouzectnost. V Sókitce máte tištěný papírový střih s podrobnými instrukcemi. A co si budem, i vaše domácí tiskárna si trochu s úlevou oddechne. O eko aspektu ani nemluvě.

  4. Perlan na překreslení střihu přímo v sadě. Překreslení střihu? Cože? Ano, překreslit si střih je nutnost, pokud chcete podle něj šít vícekrát, ve více velikostech. Testovala jsem různé varianty a materiály, na které si překreslit střih. A za perlan dám ruku do ohně. Už žádné trhání střihového papíru, lepení (ano, zas to lepení!), protože je střihový papír užší, než střihové díly. Perlan můžete zmačkat, můžete ho dokonce i vyprat. A když na to přijde, můžete si ho sešít a udělat si z něj testovací vzorek. Krásně se přizpůsobí postavě a vy tak víte, jestli vám střih sedí nebo je třeba něco přidat, ubrat, upravit.

  5. Uprostřed (nebo spíš až tak nějak ke konci, been there, done that) šití se vám nestane, že vám s hrůzou dojde, že jste koupila špatný zip. Nebo málo pruženky. Nebo látky. Která už je samozřejmě vyprodaná a bude až za měsíc. Vše dostanete tak, jak si střih žádá. 

  6. Šicí sada vám dorazí krásně zabalená v jedné krabici, takže už to vás hezky naladí na šití. Stačí si ji rozbalit, uvařit kávu, čaj, nalít sklenku vína a pustit se do toho. A pokud budete muset rozdělaný projekt schovat, klidně můžete do té stejné krabice, ať máte vše hezky pohromadě.

  7. Kvalita nad kvantitu. Všechny z nás, co tak rády šijeme máme doma menší či větší zásoby látek. Lidově řečeno syslírnu. Aniž bychom přesně věděly, na jaký šicí projekt ty látky využijeme. A tak některou látku máme někdy doma rok, dva, tři než do ní střihneme. A ačkoli i já sama takových látek mám doma víc než dost, jsem v procesu léčby neboli “Andreo, nekupuj si každou krásnou látku, jen protože je krásná”. Ke každé látce, kterou si chci koupit musím mít aspoň hrubou představu, co si z ní ušiju. Nebo ještě lépe konkrétní střih. Protože šít si vlastní šatník není o tom šít jeden kousek za druhým, až budu mít plnou skříň. Šít si vlastní šatník je i přemýšlet o tom, jestli opravdu potřebuji tu patnáctou sukni, ty dvacáté šaty a osmery kalhoty. Pravděpodobně nepotřebuji. A vy nejspíš také ne :) Tak zkuste příště sáhnout po kvalitním střihu i látce a ušijte si kousek, který vám bude v šatníku dělat radost roky. Ano, je to i pro mě hodně hodně těžké, protože krásných střihů je tolik a nejradši bych je měla všechny. Takže jsem v tom s vámi, ale každý malý krůček se počítá! 

 

Všechny tyhle důvody mě přivedly ke vzniku šicích sad a Sókitu jako takovému. Protože věřím, že každá z nás se pozná alespoň v jednom z nich a díky Sókitce budete mít ze šití ještě větší radost a zážitek.

S láskou, Andrea




sewing kit sicisada

← Starší příspěvky Novější příspěvky →



Přidat komentář